La Liga - PACMA Clubcompetitie


Momenteel is La Liga stopgezet owv COVID-19.

Nog niet ingeschreven? Je kan nog inschrijven om deel te nemen vanaf een volgende ronde (onder voorbehoud).


Inschrijving La Liga 2020
 • GEDETAILLEERDE UITLEG:
 • Een organisatie van Padelclub Maaseik, exclusief voor PACMA-leden (abonnementen).
  Om tegemoet te komen aan de verloren weken tgv de coronacrisis wordt deze activiteit gratis aangeboden.
  Inschrijven enkel via bovenstaand inschrijvingsformulier !

 • La Liga is een interne clubcompetitie. In elke periode van 5 weken speel je 3 wedstrijden. 
  Op basis van je eigen niveau en het aantal inschrijvingen word je door de organisatie ingedeeld in een groep. 
  Per groep worden telkens verschillende poules van 4 spelers voorzien. Je speelt een wedstrijd met elke speler in je poule, telkens tegen de 2 andere spelers van je poule. Je bepaalt onderling wanneer de wedstrijden worden gespeeld.

 • De winnaars van een wedstrijd krijgen elk 3 punten, de verliezers elk 1 punt. Indien je niet kan spelen, zorg je zelf voor een evenwaardige vervanger, maar krijg je 0 punten. Vermits de rangschikking in elke poule op deze manier steeds 9 - 5 - 5 - 5 ofwel 7 - 7 - 7 - 3 zal zijn, wordt in de eerste situatie 1 punt extra gegeven voor de 2de en 1 punt minder voor de laatste in de poule. Dan wordt de puntenverdeling als volgt: 9 - 6 - 5 - 4. Analoog in het andere geval waar de 1ste 1 punt meer krijgt en de derde 1 punt minder: 8 - 7 - 6 - 3.

 • Na de 3 wedstrijden van een poule zal de speler met het beste resultaat doorschuiven naar een volgende poule. De verliezer schuift door naar een poule in de andere richting. Voor het uiteindelijke resultaat is het dus van geen belang in welke poule je eindigt. Het totaal aantal punten dat je tijdens alle poulewedstrijden (in elke ronde) hebt vergaard, bepaalt de uiteindelijke ranking van een groep. 

 • Voor de eerste ronde worden alle poules van 4 spelers door de organisatie geloot. 
  Vanaf de tweede ronde zijn het de pouleresultaten die telkens de volgende poules zullen bepalen.

 • Wedstrijdformule
  Elke wedstrijd wordt gespeeld tot 9 winnende games (1 lange set volgens het principe van de interclub).
  Bij 8-8 wordt een tie-break tot 7 gespeeld.
  De ranking van de poule wordt op basis van het aantal verdiende punten (winst 3, verlies 1) vastgelegd. Bij gelijke stand voor plaats 1 of plaats 4 geeft het saldo van de games de doorslag (aantal gewonnen games - aantal verloren games). Wanneer ook dat gelijk is, krijgen de spelers met hetzelfde resultaat gelijke punten en wordt geloot wie van deze spelers in een andere poule terecht komt.

 • Poulekapiteins
  Voor de eerste ronde wordt in elke poule een kapitein door de organisatie aangeduid. De kapitein ontvangt de gsm-nummers van de deelnemers in de poule en maakt een tijdelijk Whatsapp-groepje aan om afspraken te maken en de wedstrijden in te plannen (kan ook via mail, …). 
  Vanaf de tweede ronde is de speler die als 2de eindigt in de poule telkens de volgende poulekapitein.
  De poulekapitein is eveneens verantwoordelijk voor het doorsturen van de uitslagen via mail naar fun@pacma.be. De uitslagen mogen verzameld worden tot de 3 wedstrijden gespeeld zijn. Ze moeten uiterlijk 1 dag na de laatste dag van een ronde worden doorgegeven.

 • La Liga login
  Elke kapitein krijgt een extra account in Club Planner die uitsluitend gebruikt mag worden voor het spelen van La Liga wedstrijden. De kapitein voegt 4 beurten per reservatie toe!
  Je mag onderling bepalen of je een terrein van 1 uur neemt of een terrein van 1,5u. Zo kan je eventueel ook 2 wedstrijden op 1 speelmoment afwerken. In sommige gevallen misschien zelfs alle 3...
  Opgelet: De maximum toegelaten reservatieduur is 2 uur. Dat betekent dat je vanaf nu geen 2 x 1,5u meer mag blokkeren. We hebben gemerkt dat hierdoor teveel capaciteit van onze terreinen verloren gaat!

 • Rondes
  Ronde 1: Vrijdag 25 juni t/m vrijdag 31 juli
  Ronde 2: Vrijdag 7 augustus t/m vrijdag 11 september
  Ronde 3: Vrijdag 18 september t/m vrijdag 23 oktober
  Ronde 4: Nog opnieuw in te plannen 
  Ronde 5: Nog opnieuw in te plannen 
  Ronde 6: Afsluiting La Liga met party (onder voorbehoud), ook hiervoor wordt de datum later nog vastgelegd.