La Liga - PACMA Clubcompetitie


La Liga werd vorig jaar stopgezet owv COVID-19.

Na de laatste versoepelingen mag amateurcompetitie weer doorgaan. We zijn dan ook blij dat we deze activiteit opnieuw kunnen opstarten!  

Om ook onze nieuwe leden de kans te geven om deel te nemen en omwille van de lange periode van inactiviteit, moet iedereen (ook diegenen die reeds ingeschreven waren) onderstaand formulier invullen, uiterlijk 27/6

Opgelet, we hebben de formule aangepast! Het principe blijft gelijk, maar we willen zoveel mogelijk leden de kans geven om mee te doen en ook de speelduur willen we enigszins beperken. 

La Liga in 't kort

 • La Liga is een PACMA-clubactiviteit, exclusief voor leden (abonnees).
 • Je schrijft individueel in via onderstaand formulier.
 • De club bepaalt de poules op basis van het spelniveau en de klassementen (Tennis Vlaanderen).
 • De minimum leeftijd is 17 jaar (jaar dat je 17 wordt).
 • Of je nu een beginner bent zonder enige wedstrijdervaring of een competitiespeler, iedereen kan deelnemen! Het poulesysteem houdt hiermee rekening en gaat geleidelijk van de laagste niveaus naar de hogere.  Er wordt gemengd gespeeld, maar in de laagste poules worden alleen beginnende dames ingedeeld. 
 • Elke poule bestaat uit 4 spelers, iedereen speelt een wedstrijd met iedereen en tegen iedereen (3 wedstrijden), op 1 speelmoment.
 • Elke wedstrijd wordt gespeeld naar een set tot 6 (bij 6-6 volgt een tie-break tot 7 met 2 punten verschil).
 • In elke gewone game wordt bij 40-40 een golden point gespeeld. De ontvanger bepaalt naar wie de opslaggever moet serveren. 
 • Opgelet, de wedstrijden kunnen enkel gespeeld worden in de daluren op weekdagen (ma t/m vr tot uiterlijk 18u) of tijdens het weekend!
 • In elke poule wordt een kapitein geloot. De kapitein krijgt verdere instructies voor het plannen van de wedstrijden, het reserveren in Club Planner en het doorgeven van de uitslagen.
 • De club bepaalt de nieuwe poules voor de volgende ronde op basis van de resultaten. 
 • Inschrijven is mogelijk t/m zondag 27/6/2021. De kapiteins mogen de eerste week van juli een mail verwachten.
 • De duur van deze eerste speelperiode is mede afhankelijk van het aantal deelnemers en zal later worden vastgelegd. Je mag ervan uitgaan dat ze minimum 5 à 6 weken zal duren (5 juli - 15 augustus). Daarna zal een volgende pouleronde worden gespeeld (meer info volgt dus nog).
 • Tijdens de interclubperiode (vanaf 24/9/2021) zal La Liga tijdelijk worden onderbroken. 

Inschrijvingsformulier La Liga 2021 (je kan nog inschrijven voor de volgende rondes)

MEER INFO

 • Wedstrijdformule
  Elke wedstrijd wordt gespeeld tot 6 winnende games. Bij 6-5 wordt nog een extra game gespeeld, bij 6-6 wordt een tiebreak tot 7 gespeeld.
  De ranking van de poule wordt bepaald op basis van het aantal gewonnen wedstrijden. Bij gelijke stand geeft het saldo van de games de doorslag (aantal gewonnen games - aantal verloren games). Wanneer ook dat gelijk is, wordt de volgorde geloot.
  Na elke ronde worden nieuwe poules gemaakt op basis van de ranking per poule. De winnaar stijgt een poule, de laatste zakt een poule.

 • Poulekapiteins
  Voor de eerste ronde wordt in elke poule een kapitein door de organisatie aangeduid. De kapitein ontvangt de gsm-nummers van de deelnemers in de poule en maakt een tijdelijk Whatsapp-groepje aan om afspraken te maken en de wedstrijden in te plannen (kan ook via mail, …).
  Vanaf de tweede ronde is de speler die als 2de eindigt in de poule telkens de volgende poulekapitein.
  De poulekapitein is eveneens verantwoordelijk voor het doorsturen van de uitslagen via mail naar fun@pacma.be.

 • La Liga login
  Elke kapitein krijgt een extra account in Club Planner dat uitsluitend gebruikt mag worden voor het spelen van La Liga wedstrijden. De kapitein voegt 4 beurten per reservatie toe! Je mag onderling bepalen of je een terrein van 1 uur neemt of een terrein van 1,5u. De wedstrijden moeten alleszins op 1 speelmoment afgewerkt worden. Door het systeem van het golden point bij 40-40 zal een set tot 6 gemiddeld 20 minuten duren.
  De tijd die over is, kan gebruikt worden om vrij te spelen, de leukste combi nog eens over te doen, ...

 • Rondes
  Ronde 1: Maandag 5 juli t/m zondag 15 augustus (juiste start- en einddatum nog onder voorbehoud).
  Ronde 2: Wordt nog gecommuniceerd in de loop van juli (tussen 24/9 en begin november wordt La Liga tijdelijk onderbroken owv Interclub).
  Ronde 3: ...
  Ronde 4: ...
  Afsluitactiviteit (maart 2022)